040 Schilder Houtrot 1

Voor een klant in Eindhoven Heeft 040 Schilder een houtrotrenovatie uitgevoerd op een kozijn. In de meeste gevallen is 95% van het hout van een kozijn met houtrot nog in goede staat. Een reparatie laten uitvoeren door 040 Schilder is dus een goede optie.

Houtrot in kozijnen kan ontstaan door een hoog vochtgehalte in het hout. Houtrot ontstaat bij een vochtgehalte van meer dan 21% in combinatie met een temperatuur van 18 graden. Vocht is dus de oorzaak. Het vocht komt in het hout doordat de onderdelen onvoldoende beschermd worden door slecht onderhouden schilderwerk, open naden en/of verouderde kit en stopverf. Daarnaast speelt de kwaliteit van het hout een rol. Kozijnen van zachthout zijn bijvoorbeeld gevoeliger voor schimmel dan hardhout.

Wilt u weten of er sprake is van houtrot, dan kunt u dit controleren met een vochtmeter of door met een stompe priem in het hout te prikken. Als het hout zacht is en afbrokkelt, dan gaat het om houtrot.

040 Schilder Houtrot 2

Onderhouden is voorkomen
U kunt houtrot voorkomen door het schilderwerk van uw kozijnen goed te onderhouden door 040 Schilder uit Eindhoven. Goed schilderwerk beschermt het hout tegen vocht. 040 Schilder adviseerd daarom om het houtwerk op tijd van een nieuwe verflaag te laten voorzien. Scheuren, barsten en het doffer worden van verf wijzen erop dat schilderwerk slecht wordt. Controleer daarnaast de kitnaden en de omtrekspeling (ruimte) tussen ramen en kozijnen regelmatig. De omtrekspeling moet ongeveer 4 mm zijn en voorkomt klemmen.

Tip: Zorg voor permanente ventilatie, zoals ventilatierooster, om te voorkomen dat vocht van binnenshuis in het hout trekt.

Toch uw kozijn vervangen
Als uw kozijnen slecht onderhouden zijn en er sprake is van meerdere of grote plekken houtrot, dan kunt u beter voor het vervangen van uw kozijnen kiezen. Ook als u enkel glas in draairamen wilt laten vervangen door dubbele beglazing, is vervanging de beste keuze. Oude draairamen kunnen het gewicht van dubbel glas namelijk niet dragen. Nieuwe kozijnen zijn sterk en bovendien goed geisoleerd en inbraakwerend.

040 Schilder uit Eindhoven zorgt voor alles.
Bij alle klussen zorgt 040 Schilder uit Eindhoven dat al het materiaal geleverd wordt en dat het afval op een professionele manier afgevoerd wordt. 040 Schilder uit Eindhoven werkt samen met leveranciers van topkwaliteit waar we goede ervaringen mee hebben. 040 Schilder is onderdeel van bouwbedrijf 040 Groep uit Eindhoven. Naast 040 Schilder bestaat ook  040 Dakdekker 040 Stucadoor  040 Klusbedrijf 040 Tegelzetter 040 Loodgieter

040 groep Voor elke klus een oplossing. www.040groep.nl

  • schilderwerk-1
  • houtrot-1
  • vve-1

Wat gaat dat kosten?

offertegesprek

U ontvangt van 040 Schilder vooraf gratis een vrijblijvende offerte. We maken graag een afspraak met u om bij u thuis te komen kijken. U ontvangt de volgende dag al een prijsvoorstel. 

Offerte aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Schilder met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Schilder door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›

Copyright © 2024 www.040schilder.nl
Sitemap

040 Schilder Eindhoven
040 Schilder Eindhoven 4.7/ 5 based on 1 13 ratings.